За нас

Кои сме ние

Всичко започна през 2018-а година, когато провокирани от многото отпадъци в ежедневието създадохме сдружение “Нулев отпадък България”. Това се случи на символичната дата 22 април – Международният ден на Земята.

Днес с много ентусиазъм и желание продължаваме да работим за опазването на околната среда като разпространяваме философията за живот без отпадъци на достъпен език и с много примери. 

Заедно с екипа ни от доброволци, ангажирани за промяна на начина на живот на отделния човек, показваме принципите на философията и как те работят в действителност.

Какво правим

С помощта на различни събития и инициативи – семинари, обучения в компании, работилници в училища и университети и др., достигаме до широка публика и заедно с тяхната обратна връзка и подкрепа продължаваме да развиваме дейността си онлайн и офлайн. 

Още от началото всички сме наясно, че навиците се създават в по-ранна възраст и затова бяхме решени да направим всичко възможно да работим с ученици. За целта създадохме специална методология, която включва 5 взаимосвързани урока и цели да запознае учениците с принципите на философията на нулевия отпадък. До момента сме провели обучения в 13 училища, 27 класа, в 7 от тях с по 5 урока. 

Ежегодно гостуваме и в различни компании, където даваме примери на служителите как да живеят без отпадъци у дома и на работното място. Наши домакини са били Hewlett Packard Enterprise, DXC Technology, Telenor, Bosch, Factset и др.

Ако искаш да направим обучение за теб, твоята компания или в училището на твоето дете, пиши ни на zerowastebulgaria@gmail.com или тук

В нашия екип винаги има място за още доброволци. Ако и ти смяташ, че живот без отпадъци е възможен и искаш да го покажеш на целия свят, включи се тук. 

Нашите досегашни партньори