През февруари всяка година милиони хора по света мислят как да изненадат половинката си за Свети Валентин. В повечето случай те купуват един за друг цветя, бонбони или някоя вещ. Но това определено не е най-добрият вариант, ако следваш философията за живот с по-малко отпадъци  #zerowaste.

Тук събрахме няколко алтернативи, с които да зарадваш любимия:

  1. Букет от плодове или зеленчуци – това е прекрасен вариант, тъй като „цветята“ от този букет след това могат да се използват . В някои цветарски магазини се предлагат такива, а вдъхновение може да почерпиш и в интернет. Съществуват и варианти с ядки или пък месни продукти, подходящи за мъже.
Снимка: www.retete-usoare.info

  • Подари преживяване – кино, театър, изложба или разходка в планината. А защо не полет с балон. Това със сигурност са изненади, които твоята половинка ще запомни. Нещо нестандартно, което ще донесе много емоции.
Снимка: www.blaues-kreuzde

  • Zero waste козметичен комплект – вместо да купуваш стандартните козметични комплекти, които идват в пластмасови опаковки, може да разнообразиш празника с нещо устойчиво и с грижа за околната среда. За мъжкия пол това може да е комплект за бръснене, а за дамите сет кремове или продукти за коса твърд или сух шампоан
Снимка: www.trashisfortossers.com

  • Засадете дърво заедно – защо не отпразнуваш и засвидетелстваш любовта си към любимия и пред природата. Може да засадите дърво, а след това да се грижите за него. Обикновено периодът между ноември и март е подходящ, в дните когато почвата не е замръзнала.
Снимка: www.thesource.pepcoholdings.com

  • Направи изненада от сърце – Подходяща алтернатива  винаги е нещо ръчно приготвено. Романтична вечеря или домашни сладки, картичка от ненужни материали, цвете в саксия, засадено от теб. Сигурни сме, че въображението ти най-добре ще създаде подходящия подарък за твоята любов.
Снимка: wildminimalist.com